Kurumsal Mail Örnekleri

Kurumsal Mail Örnekleri

08/04/2022 0 Yazar: Ercument

İyi yazılmış bir kurumsal mail, anlatmak istediklerinizi net bir şekilde açıklayabilir ve alıcı üzerinde olumlu bir izlenim bırakabilir. Yazma amacınıza uygun birçok kurumsal mail türü vardır. Bilgilendirici bir iş kurumsal e-mailin nasıl oluşturulması gerektiğini öğrenmek, bilhassa şirketler için oldukça önemlidir.

Bu makalede, farklı türlerde “kurumsal mail örnekleri” nasıl yazılır bunu anlatacağız. Bu kurumsal mail örnekleri rehberliğinde, sizin için en uygun olan(lar)ı seçip, kendinize ve işinize göre uyarlayabilirsiniz.

Kurumsal Mail Nedir?

Kurumsal e-mail, bir şirket adına müşteriye gönderilen profesyonel bir mesajdır ve günümüz dünyasında önemli bir iletişim aracıdır. Çalışanlar, soru sormak, bilgileri doğrulamak, takdir ve teşekkür dileklerini iletmek için iş e-postalarını kullanır. Kurumsal e-mail yazarken amacınızı açıkça belirtmeniz önemlidir. Çünkü muhatabınız onlara hangi konuda, niçin mail yazdığınızı tam olarak bilir. Kurumsal mail yazarken, doğrudan müşteriye hitap eden resmi ancak samimi bir yazım dili kullanmanız en doğrusudur.

Kurumsal Mail Örnekleri

Kurumsal mail için, genel şablon aşağıdaki gibi olmalıdır.

– Konu satırı
– Selamlama
– Mesajı yazma amacı da dahil olmak üzere gövde metni
– Kapanış selamlaması
– İsim-Soy isim
– İletişim Bilgileri

Kurumsal Mail Örnekleri

1. Kendinizi Tanıtmak

Giriş e-maili, bir kişiye gönderdiğiniz ilk e-maildir. Kendiniz hakkında temel bilgiler verip mesajınızın nedenini açıklamanız yeterlidir. Bu ilk e-mailde, kapanış yaparken harekete geçirici bir ifade kullanmanız, siz ve müşteri arasında bir iletişim kurulmasını sağlar. Mesela,

bir müşteriye sormak istediği sorular olduğunda size ulaşabileceklerini söylemek, iletişime başlamanın iyi bir yoludur.

İlginizi Çekebilir  Windows 10 Pro Lisans

Şablon;

Günaydın, …. Hanım/Bey,

Öncelikle kendimi size tanıtmak istiyorum. Adım …. ve …. hizmeti sunan bir şirket olan ….’te çalışmaktayım. ….. (müşterinin ihtiyaçlarıyla ilgili konunun) önemini anlıyoruz. Hizmetlerimizle ilgileniyorsanız, ….. (iletişim bilgileri) adresinden benimle iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber bekliyor olacağım.

Saygılarımla,

…… ….. (İsim–Soy isim)
(İsim)
(Telefon numarası)
(E-posta adresi)

Örnek Mail;

Günaydın …. Bey/Hanım,

Öncelikle kendimi size tanıtmak istiyorum. Adım ….. ve evinizi güvenlik kameraları ve alarmlarla korumaya odaklanmış bir şirket olan ….. Güvenlik Şirketi’nde çalışıyorum. Şirket olarak ailenizi güvende tutmanın önemini anlıyoruz. İhtiyaçlarınızı karşılayacak, bütçenize uygun en iyi güvenlik sistemine sahip olmanızı sağlamak istiyoruz.

Hizmetlerimizle ilgileniyorsanız, …..@…..com adresinden veya 546-939-3984 numaralı telefondan benimle iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber bekliyor olacağım!

Saygılarımla,

……. …… (İsim–Soy isim)
0555 555 55 55
…..@…….com

2. Takip E-maili

Bir süre sonra bir müşteriye ulaşırken bir takip e-postası yazın. Takip e-postaları, müşterinizle iletişimi sürdürmek veya yeni bilgilerle onları güncellemek istediğinizde yararlıdır. Müşteriyle etkileşiminiz hakkında aklınıza takılan soruları sormak için genellikle bir takip e-postası yazarsınız.

Şablon;

Merhaba …. Hanım/Bey,

….. şirketi ile yaptığınız son telefon görüşmeniz hakkında sizinle iletişim kuruyorum. Sadece …. gün ve ….. saatteki ….. hizmet randevunuzu hatırlatma ve onaylamak istedim. Bize bildirmiş olduğunuz gün ve saat hala geçerliyse lütfen bize bildiriniz!

Selamlarımla,

(İsim-Soy isim)
(Telefon numarası)
(E-posta adresi)

Örnek Mail;

Merhaba ….. Hanım/Bey,

….. Oto Bakım Atölyesi’nden almış olduğunuz randevuyu takip ediyorum. Salı günü saat 13.00’teki yağ değişimi randevunuzu teyit etmek istedim. Bu, gün ve saat sizin için hala uygunsa lütfen bize bildirin!

Saygılarımla,

….. ….. (İsim–Soy isim)
0555 555 55 55
…..@…….com

İlginizi Çekebilir  veTeknoloji, Yeni Yüzü İle Teknoloji Gündemini Evinize Getiriyor!
Kurumsal Mail Örnekleri

3. Müşteriyi Takdir Etmek

Kurumunuz için minnettarlığınızı paylaşmak adına müşterinize bir takdir e-maili gönderin. Bu e-mail türü, müşteri tabanınızla uzun vadeli ilişkiler kurmanın harika bir yoludur. Müşterilerinizin kalıcı olmasına destek olur. Müşteriye bir takdir e-maili yazdığınızda, onlara değer verdiğinizi ve onlarla iş yapmaya devam etmek istediğinizi bildirirsiniz.

Şablon;

İyi akşamlar ….. Hanım/Bey,

……. (Satın alınan ürün veya hizmet) için size teşekkür etmek için …… şirketi adına size ulaşıyorum. ……  için gerçekten minnettarız. Size tekrar …… hizmeti vermeyi istiyoruz.

Saygılarımla,

(İsim-Soy isim)
(Telefon numarası) 
(E-posta adresi)

Örnek Mail;

İyi akşamlar …. Hanım/Bey,

Restoranımızla ilgili tripadvisor.com.tr’deki yorumunuz için size teşekkür etmek için ….. Restoranı adına size ulaşıyorum. Nazik sözleriniz ve restoranımızı başkalarına tavsiye ettiğiniz için gerçekten teşekkür ederiz. …… Restoran’da, vegan menümüzden ve bizimle olan deneyiminizden memnun kalmanıza çok sevindik. Yakında sizi yeniden aramızda görmekten mutluluk duyacağız!

Saygılarımla,

…. ….. (İsim – Soy isim)
0555 555 55 55
…..@…….com

4. Bir Şey Hakkında Soru Sormak

Bir müşteriyle ilgili ek bilgiye ihtiyacınız olduğunda veya bir soru sormak istediğinizde, bir bilgi edinme e-maili yazabilirsiniz. Soru e-mailini yazarken, mesajınızın amacının açık ve kolay anlaşılması için sorularınızı doğrudan ve kelime kalabalığı yapmadan sorun.

Şablon;

İyi günler …. Hanım/Bey,

…… ile ilgili bilgi edinmek için size e-posta gönderiyorum. Sadece ….. konusunu teyit etmek istedim. Lütfen en kısa zamanda bize geri dönün. …… konusunda size çok daha sağlıklı hizmet vermek için emin olmak istiyoruz.

Saygılarımla;

(İsim-Soy isim)
(Telefon numarası) 
(E-posta adresi)

İlginizi Çekebilir  Firmanız İçin En İyi 5 Hosting Tavsiyesi

Örnek Mail;

İyi günler …… Hanım/Bey,

Şirketimizden satın aldığınız ürünün kargolanması için gönderim adresinizle ilgili olarak size e-mail gönderiyorum. Fatura ve teslimat adreslerinin farklı olduğunu fark edince gönderim adresinin doğru olup olmadığını teyit etmek istedim. En kısa zamanda bize geri dönüş yapmanızı bekliyoruz. Siparişinizi doğru adrese gönderdiğimizden emin olmak istiyoruz!

Saygılarımla;

…. ….. (İsim – Soy isim)
0555 555 55 55
…..@…….com

Kurumsal Mail Örnekleri

5. Tavsiye İstemek

Tavsiye istemek için gönderilecek e-mailler, yeni müşteriler bulmanın harika bir yoludur. Bu tür e-mailleri göndermek için seçeceğiniz müşterilerle güçlü bir iletişimizin olması önemlidir. Her müşteriye bu tür bir e-mail göndermeniz uygun olmaz.

Şablon;

Merhaba …. Hanım/Bey,

Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hafta dilerim. Bizden satın aldığınız ürünle/hizmetle sevdiklerinizin de tanışmasını ister misiniz? Birkaç arkadaşınızı, ürünümüze/hizmetimize yönlendirebilirseniz çok seviniriz. Eminiz ki bu, arkadaşlarınızı da sevindirecektir. Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

(İsim-Soy isim)
(Telefon numarası) 
(E-posta adresi)

Örnek Mail;

Merhaba …. Hanım/Bey,

Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hafta dilerim. Bizi tavsiye edebileceğiniz arkadaşlarınızla ilgili sizinle iletişime geçiyorum. Sizin için de uygunsa, …… Özel Danışmanlık Kursu olarak vermiş olduğumuz hizmetleri, birkaç arkadaşınıza da yönlendirebilirseniz çok seviniriz? Eminiz ki bu, arkadaşlarınızı da sevindirecektir. Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

…. ….. (İsim-Soy isim)
…. ….. (İsim – Soy isim)
0555 555 55 55
…..@…….com

Özetle;
Kurumsal mail nasıl yazılır, neleri barındırmalıdır, türlerine göre kurumsal mail örnekleri ile birlikte açıklamaya çalıştım. Bundan sonrası sizin iletişim gücünüze ve yazım dilini nasıl kullandığınıza bağlı. Unutmayın ki, günümüz dünyasında -meal pazarlaması büyük bir öneme sahiptir.