Hamilelikte Bitki Çayı
28/08/2020Konu İçeriği
Hamileliğin dokuz ayı boyunca pek çok şey, yiyecek yasak veya hoş karşılanmıyor. Genellikle belirli nedenlerden dolayı, bazı içecekler ve bazı bitki çaylarının tüketilmesi önerilmez.
Elbette her anne çocuğu için en iyisinden ve her türlü riskten kaçınmak ister. Tüm çay severler derin bir nefes alabilir: Hamilelikte çay sorun değildir. Ancak bazı istisna çaylar vardır.
En iyi şey, çayın sadece tadı güzel olmakla kalmayıp, aynı zamanda hamilelik sırasında çeşitli rahatsızlıklar için harika bir ev ilacı olmasıdır. Yine de, hamilelikte bitki çayı tüketimine biraz ara verin. Günde bir veya iki fincan idealdir ve daha fazla olmamalıdır. Çünkü büyük miktarlardaki bazı şifalı bitkiler hamileliği olumsuz etkileyebilir.
Bitki Çaylarının Özellikleri
Hamilelikte Mide Bulantısı
Hamileliğin bazı aylarında gebe kadınlar mide bulantıları yaşarlar. Bu çok hoş olmayan bir durumdur ve kişiyi fazlasıyla etkiler. Yemek yiyemez ve çoğu şeylerden tiksinti duymaya başlarlar. Bu durum da içilebilecek bazı bitki çayları vardır. Bunlar;
- Papatya çayı
- Rezene çayı
- Nane çayı
- Zencefil çayı ‘ dır.
Mide ve Bağırsak Şikayetlerine Karşı Çay
Hamileliğin ilerleye aylarında mide de yanma ve ekşime hissedebilirsiniz. Bu tür bir durum olduğunda ;
- Rezene çayı
- Papatya çayı
Tüketebilirsiniz.
Bağırsak şikayetleriniz de kabızlık yaşıyorsanız;
- Zencefil çayı
- Kuşburnu çayı
Tüketebilirsiniz.
Hamilelikte Ödem Oluşumuna Karşı Çay
Hamile kadınlar da ödem sorunu oldukça fazladır. Su tutmaya yardımcı olması beklenen özel çay, ancak hamilelik döneminde doktora veya ebeye danışıldıktan sonra tüketilmelidir. Isırgan otu çayının dehidrasyon etkisi vardır, ancak onu sadece düşük dozlarda içmelisiniz.
Hamilelikte Soğuk Algınlığı İçin Çay
İlaçlar hamilelikte büyük ölçüde kullanılması önerilmez. Hamilelikte öksürük, burun akıntısı ve boğaz ağrısına karşı birçok çayın yardımcı olması daha iyidir.
- Adaçayı çayı, ses kısıklığı ve boğaz ağrıları için harika bir ev ilacıdır. Bununla birlikte, hamilelik sırasında, doğum sancılarına neden olabileceğinden, onunla sadece gargara yapmalısınız.
- Kekik çayı öksürüğe iyi gelir.
- Nane-limon çayı da rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
Hamilelikte Anksiyeteye Karşı Çay
Bebek sahibi olmak, hayatta büyük bir değişikliklere yol açar. Bu sizi endişelendirebilir. Burada da hamilelikte içebileceğiniz ve sinirlerinizi biraz sakinleştiren çay var.
- Limon balsamı, ajitasyon ve gerginliğe karşı yardımcı olur.
- Papatya çayı sadece mide ağrısını hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda daha iyi uyumanıza da yardımcı olur.
Hamilelik Sırasında İçilmemesi Gereken Çaylar
Hamileikte içilmesinin sakıncası olmadığı çaylar dışında, önerilmeyen çaylarda vardır.
Yeşil çay ve siyah çaya ölçülü olarak izin verilir. Günde üç fincana kadar kahve içmediğiniz sürece sorun yok. Nedeni ise kahve gibi yeşil ve siyah çayda da kafein vardır.
Aynı şey mate, matcha ve oolong çayı için de geçerlidir.
- Adaçayı
- Akdiken
- Sinameki
- Meyan kökü
- Ökse otu
- Aloe vera
- Ahududu çayı
- Fesleğen
- Keten tohumu
- Lavanta
- Maydanoz otu ve kökü
- Biberiye
- Mazı
- Kekik
- Rezene
- Cezayir menekşesi
- Pelin otu
Yukarıda listelenmiş olan çayların kullanımı için bir doktora başvurmanız gerekir. Bazı bitkiler doğumu tetikleyebilir. Bu yüzden kullanmanız sakıncalı olabilir. Siz yinede herhangi bir bitki çayını günde bir fincandan fazla tüketmemeye dikkat edin.
Hamile kaldıktan sonra kadınlar hayatlarında bir çok şeyi düzene sokmaya çalışırlar. Sağlıklı bir hamilelik için ellerinden geleni yaparlar. Peki sağlıklı bir hamilelik için neler yapılması lazım ? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız ” Sağlıklı Bir Hamilelik İçin Yapılması Gerekenler ” yazımızda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.