Diş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler
26/07/2020Konu İçeriği
Diş çürüğü ağrısının ilerlemesini durdurmak için bitkilerden yararlanabilirsiniz. Yalnız şunu bilmeliyiz ki hiç bir düş çürüğünü kalıcı olarak bitkilerle tedavi edemeyiz. Dişleri yenileyemeyeceğimiz için ilerlemesini durdurmak ve ağrıyı azaltmak için doğal yollara başvurabiliriz. Doktor randevunuza daha zaman varsa, enfeksiyonu önlemek, dişleri güçlendirmek ve diş etlerine kan akışını sağlamak için bir kaç doğal yöntemi sizler için aşağı da sıraladık. Nedir bu yöntemler şimdi hep birlikte okuyalım.
Kakule
Kakule bitkisi, sindirim sistemini etkileyen rahatsızlıklar için kullanılır. Ancak bu bitki, bileşeninden dolayı antibiyotik etkisi yaratabilir. Dişleri temizler ve diş plağı oluşumunu da engeller. Kakule bitkisini kullanırken yemeklerden sonra sakız olarak kullanabilirsiniz.
Sarımsak ve Soğan
Sarımsak ve soğan antibiyotik etkiye sahiptir. Diş etlerine kan akışını sağlayan bileşenler içerir. Diş çürüğünüz varsa ilerlemesini durdurmak için beslenmenizde soğan ve sarımsaktan yararlanabilirsiniz. Tam anlamıyla faydalanmak için onları çiğ veya hafif pişmiş bir şekilde tüketebilirsiniz.
Stevia
Stevia bitkisi, antibakteriyel bileşenler içerir. Diş boşlukları, diş eti iltihabı veya yaralar gibi bazı diş ve ağız hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Diş çürüğünün ilerlememesi için birkaç stevia yaprağı çiğneyebilirsiniz.
Nane
Nane diş macunlarının içerisinde sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Hem nefesi taze tutar hemde tükürük üretimini kolaylaştırır. Aynı zaman da ağız kokusunu da engeller. Nane bitkisinin antebakteriyel özelliği de bulunur. Bu yüzden çürüklerin ilerlemesini önleyebilir. Kullanımını yemeklerden sonra düzenli olarak bir fincan nane çayı içerek yapabilirsiniz.
Kekik
Kekik, çok eskilerden beri antibiyotik özelliği ile bilinir. Yüksek timol içerdiği için diş eti enfeksiyonunu kontrol altına alabilir. Tedavi için kekikle gargara yapmanız yeterlidir. Bunun içinde az suyun içerine bir çay kaşığı kek atın ve daha sonra gargara şeklinde kullanın.
Yeşil Çay
Yeşil çay, diş etlerinde kanamayı azaltma gücüne sahiptir. Aynı zamanda ağız kokusunu azaltmaya ve ağız iltihaplanmasına neden olan enfeksiyonlara karşı antimikrobiyal özelliklere de sahiptir. Bu yüzden birçok diş macununun üretiminde kullanılır. Yeşil çayı gargara şeklinde kullanabilirsiniz.
Zencefil
Zencefil çok etkili bir antibakteriyel, ağrı kesici ve anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Düzenli olarak tüketildiğinde, diş etlerinin iltihaplanmasını azaltma ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olacaktır.
Karanfil Yağı
Çinko oksit ile karıştırılan karanfil yağı, diş hekimlerinin diş çürüğünde ki boşlukları doldurmak için kullandıkları macundur. Ayrıca stomatoloji de anestezik, analjezik ve dezenfektan olarak kullanılır. Di çürüklerini tedavi etmek için, bir çay kaşığı karanfilleri 10 cl kaynar suya karıştırın, taze limon suyu eklemeden önce yaklaşık 15 dakika bekletin ve ağzınızı solüsyonla durulayın.
Okaliptüs
Okaliptüs, diş plağına karşı çok güçlü bir doğal antibiyotiktir. Aynı zamanda diş etleri için dezenfektandır. Diş çürüğüne karşı, bir çay kaşığı kurutulmuş okaliptüs köklerini biraz limon suyu ile karıştırın. Bu karışımı ağız gargarası olarak kullana bilirsiniz.
Kimyon
Kimyon, diş plağını önlemek için gerekli olan antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Birçok insan diş çürüğünü ve diş eti iltihabına karşı bir koruma olarak kullanır. Kimyon tohumlarını çiğneyerek kullanabilirsiniz.
Diş çürükleri oluşmadan ağız ve dişlerimize iyi bakmamız gerekir. Bunun için Sağlıklı Dişler İçin Yapılması Gerekenler makalemizi inceleyebilirsiniz.