Çin Takvimi,Kiloluyken Hamilelik ve KPK Hakkında Bilgiler

Çin Takvimi,Kiloluyken Hamilelik ve KPK Hakkında Bilgiler

21/02/2021 0 Yazar: Tolga H.

Çocuk sahibi olacak olmanın heyecanı doyasıya hissedilen hamilelik sürecinde, en çok merak edilen konulardan biri bebeğin cinsiyeti. Hamile kalan tüm kadınlar, elbette ki ilk olarak sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek ister ancak her anne ve baba, bebeğin erkek mi yoksa kız mı olacağını merak eder.

Dünyada yüzyıllar boyunca kullanılan Çin takvimi, bebeğin kız mı erkek mi olacağını öğrenmek için, tercih edilen bir yöntem. Çinlilerin yüzyıllar boyunca geliştirdiği bir kültür olan takvim, annenin yaşı ve doğum yapılacak aya göre bebeğin cinsiyetini söylüyor. Bilimsel olarak kanıtlı olmasa da, bebeğinizin cinsiyetini Çin takvimi 2021 bağlantısı üzerinden öğrenebilirsiniz.

Çin takvimi, bebeğin cinsiyetini yüzde 80 oranında doğru bir şekilde bildiğine inanılan bir kültür. Siz de 2021 Çin takvimine giderek, yaş ve doğum yapılacak ay gibi bilgileri girdikten sonra, çocuğunuzun cinsiyetini öğrenebilirsiniz.

Kiloluyken Hamile Kalanlar Ne Yapmalı ?

Hamilelik, belirli nedenlerden ötürü kilo alım sürecinin hızlandığı bir dönem. Bu nedenle doktorlar, hamilelik öncesinde kilo verilmesini öneriyor. Kiloluyken hamile kalanlar, gebelik sürecinde başta tansiyon olmak üzere, gebelik şekeri, çocukta obezite ve birtakım rahatsızlıkları tetikleyebilir. Ancak yine de kilolu bir şekilde hamile kalanlar da, belirli önlemler alarak vücuda alınan kaloriyi kısabilir, bu sayede kilolarını kontrol altına alabilirler. Kiloluyken hamile kalmak adresine girerek, konuya ilişkin merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Sağlık kilo aralığına gelerek, gebelik sürecini sorunsuz bir şekilde ve hastalık risklerinden uzak olarak geçirmek elinizde.

İlginizi Çekebilir  Grip Aşısı ve Faydaları

Koroid Pleksus Kisti Nedir ?

Hamilelikte, ultrason görüntüsü alınırken bebeklerde bazı durumlar gözlenebilir. Koroid pleksus da, beyin omurilik sıvısını üreten vücut yapılarıdır ve hamilelikte 6. haftadan sonra gelişebilir. KPK olarak da bilinen koroid pleksus kisti, her 100 hamileden 2’sin de görülebilir. KPK görülmesi durumu, bebeklerde ileride çeşitli durumlara yol açabilir. Down sendromu riskinin artmadığı bilimsel olarak kanıtlansa da, kol bacak kemiklerinde kısalık, böbrek boşluğu genişlemesi ve ense saydamlığı gibi rahatsızlıklar bebekte söz konusu olabilir. Bu durumla ilgili tedavi sürecine ilişkin bilgi almak için koroid pleksus kisti sayfasına göz atabilirsiniz.

Gebelik sürecine ilişkin tüm önemli bilgilerin ve güncel haberlerin yer aldığı Birhamile, Çin takviminden kiloluyken hamile kalmaya, koroid pleksus kistinden bilmeniz gereken diğer önemli bilgilere, birçok içeriğin yer aldığı bir hamilelik platformudur.