Banyodan Sonra Bile Ter Kokusu

Banyodan Sonra Bile Ter Kokusu

10/11/2021 0 Yazar: Tolga H.

Banyoda sonra bile ter kokusu olan ya da hisseden bireyler hiç de azınlıkta değildir. Banyoda oldukça fazla duş jeli kullansalar bile bazı insanlarda ter kokusu asla çıkmaz. Buna birçok etken sebep olduğu gibi kullanılan duş jelleri yanlış da olabilir. Bazı insanların korkulu rüyası olsa da bazı insanlar umursamayabilmektedir.

Terlemek oldukça doğal bir süreçtir ve vücudun soğumasına yardımcı olan bir mekanizmadır. Bu sorun insanların bazen sosyal hayatını dahi etkileyecek bir duruma gelebilir. Ancak birkaç değişiklikle bunları azaltmak mümkündür. Temele bakıldığı zaman terlemenin birçok faydası vardır. Bunlar arasında kilo korunumuna yardımcı olmak, bakteriyel temizlik, hastalıklara karşı korumak gibi temel görevler yer alır.

Ter Kokusu Neden Olur?

Bu ter kokusundan mustarip olan birçok insanın akında sürekli olarak ‘Ter kokusu neden olur?’ sorusu kalır. Ter aslında kokusuz bir sıvıdır. Ancak yüzeye çıktıktan sonra buradaki bakteriler ter ile etkileşime girdiğinde halk tarafından hoş karşılanmayan bir koku haline gelmektedir.

Bakteriler koltuk altı, genital bölge gibi nemli ortamlarda yaşar ve gelişir. Vücuttan su çıkışı olarak görülen terin, bu bölgelerde bulunan bakterilerden dolayı proteinleri asitlere ayrılır. Bu işlem sonunda halk tarafından ter kokusu olarak tanımlanan koku ortaya çıkar. Eğer fiziksel aktivite yoğun olarak yapılıyorsa, hormonal ya da duygusal bazı değişiklikler kişiyi strese sokuyor ve vücudu buna reaksiyon gösteriyorsa ya da en yaygın neden olan ortam sıcaklığının yükselmesi kişiyi bu kokuya maruz bırakmaktadır.

İlginizi Çekebilir  Gece Yatmadan Önce Pekmez İçmek

Ter Kokusu Nasıl Giderilir?

Banyodan Sonra Bile Ter Kokusu

Ter kokusu sorununa sahip olan insanların sıklıkla sosyal medya ya da internette araştırdığı ter kokusu nasıl giderilir konusu insanlara oldukça yardımcı olmaktadır. Günde en az bir defa duş almak ve duş sırasında ter kokusunun yoğun olduğu bölgeleri iyice köpürtmek en temel yardımcı seçenektir. Antibakteriyel sabun veya benzol peroksit içeren temizleyiciler vücuttaki bakteri sayısını azaltmaya ve dolayısıyla ter kokusunu azaltmayı sağlar. Son olarak doğru koltuk altı ürünü oldukça önemlidir. Dedorant ya da koltuk altı rollonları bakteriler için koruyucudur.

Sık sık iç çamaşırı ve kıyafet değiştirmek uzun vadede o bakterilerin oraya yerleşmesini önlemektedir. Ter kokan ya da daha önce giyilen kıyafetlerden ziyade yeni yıkanmış kıyafetler tercih edilmelidir. Bu gibi küçük ipuçları kişilerin ter kokusu nasıl giderilir konusundaki soru işaretlerini azaltıcıdır.

Ter Kokusu İçin Tıbbi Tedaviler

Bazı insanlar yapılan önerileri uygulasa bile bu kokudan kurtulamayabilir. Bunun nedeni bazı tıbbi hastalıklar olabilmektedir. Örnek olarak diyabet hastaları ya da böbrek hastaları ter kokusu ve kıvamında bazı değişikliklere neden olabilir. Bu gibi durumlardan kurtulmak ve sürekli olarak ter kokusu çekmemek adına hekimlerden yardım alınabilmektedir. Bu konuda hekimler ter kokusu için tıbbi tedaviler önerebilmektedir.