Şan Dersi Nedir?

Şan Dersi Nedir?

31/10/2021 0 Yazar: Tolga H.

Şan dersi nedir başlıklı yazımızda sizlere şan bölümü nedir, eğitimi kaç yıldır onlardan bahsedeceğiz. Şan bölümü özünde ses eğitimi bilimidir. Şan; şarkıları öğretmek ve şarkının ne olduğunu, şarkının nasıl çalıştığını ve şarkı tekniğinin nasıl doğru bir şekilde gerçekleştirileceğini tanımlamaya yardımcı olmak için kullanılır. Şarkı söyleme eğitimi ya da bilindiği şekliyle vokal pedagojisi, seslendirmenin fizyolojik sürecinden, farklı türlerdeki ya da tarihsel dönemlerdeki şarkıların sanatsal yorumuna kadar geniş bir yelpazede şarkı söyleme alanlarını kapsar.

Şan Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Şan bölümü eğitim süresi kaç yıldır? Şan eğitimi, doğrudan üniversitenin güzel sanatlar akademisinde veya doğrudan müzik konservatuarında öğretilen 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bölüme sadece özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır ve her üniversite bu sınavı kendi bünyesinde yapmaktadır.

Bu nedenle her üniversite, yapacağı özel yetenek sınavını üniversitenin internet sitesinde ilan edecektir. Üniversitede şan eğitimi alıp özel yetenek sınavını başarı ile geçen adaylar, bu gibi konularda 8 dönem eğitim alacaklardır. Genel olarak pratik yapmaya dayalı olan bu dersleri başarılı bir şekilde bitiren kişiler “Şan ana sanat dalında diploma” elde etme hakkına nail olurlar.

Şan Dersi Nedir?

Şan Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Şan bölümü mezunu ne iş yapar? Diye merak ediyorsanız, Vokal müziği mezunları, şarkı söylemeyi tamamlar ve daha sonra şarkı söylemek için farklı vokal teknikleri kullanırlar veya vokal adaylarına seslerini şarkılarında etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için gerekli ses eğitimini verirler.

İlginizi Çekebilir  Kefir Nedir ?

Vokal müzik mezunları kariyerlerine vokal sanatçısı olarak başlayabilirler.

  • Performansa devam edebilirler.
  • Türk halk müziği korosuna katılabilir.
  • Türk Sanat Müziği Korosu’na katılabilir.
  • Bireysel veya grup müziği yapabilirler.

Eğitmen olarak derslere katılabilirler. Ayrıca öğretim yöntemleri ile birleştirerek Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında her seviyedeki öğrencilere müzik dersi verebilirler. Ayrıca ulusal orkestralar ve korolar için istihdam olanakları sağlayabilirler. Mezunların kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş olanaklarından yararlanabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) yeterli puanı almaları gerekmektedir. Seslendirme sanatçısı olma süreciyle alakalı ilgili kurumlarla çalışmanız tavsiye edilir.