İç Mekan Bitkileri ve Bakımı

İç Mekan Bitkileri ve Bakımı

17/05/2020 1 Yazar: Gül C.

Günümüzde iç mekan bitkileri ev ve iş yerlerini dizayn etmede çok önemli bir yere sahip. Özellikle bazı bitkiler hem bakımı kolay hemde uzun ömürlü oluyor. Bunun için önce mekanı tanımak sonrada o mekana uygun bitkiyi bulmak gerekiyor.
Öncelikle yapmanız gereken bitkiyi yetiştirmek istediğiniz yeri ayarlamak. Çünkü bazı bitkiler yerini sevdikten sonra başka bir yeri benimsemeyip küsebilir. Buda bütün emeklerin boşa gitmesine neden olur.
Sonrasında bitkiyi koyduğunuz yerin ne kadar ışık aldığına bakarak uygun bitkiyi seçmelisiniz. Bu aşama işiniz kolaylaştıracaktır. Çünkü bir çok bitkiyi elemiş olacaksınız.

Şimdi size bakımı kolay ve evinizi güzelleştirecek,ruhunuzu besleyecek bu canları tanıtmak istiyorum.

Kılıç Çiçeği

İç Mekan Bitkileri ve Bakımı

Kılıç çiçeği bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Gün ışığını sever. O yüzden direk gün ışığını gören bir yere koyabilirsiniz. Yaz aylarında çok sık fakat ölçülü sulanması gerekir. Kış aylarında ise 14 derecenin altına düşmeyen yerde bulunması gerekir. Kılıç çiçeğine fazla su,saksısının altının delik olmayıp sulandığında fazla suyu atamaması,toprağının vitaminsiz olması zarar verebilir.

Ağlayan Çiçek (Difenbahya)

İç Mekan Bitkileri ve Bakımı

Çok popiler olan bu bitki 50 cm ye kadar büyür,ilkbaharda çiçek açmaya başlar ve tropikal iklimlerde yetişir.
Pencere önü ve doğal ışık alması önemlidir.
Her gün az az su vermek yeterlidir.
Bu bitkinin bir özelliği kalsiyum oksalat içermesidir bu yüzden çocukların ve evcil dostlarımızın ulaşamayacağı yükseklikte olmalıdır.
(Belkide yapraklarından damlayan su damlacıkları bu yüzdendir)

İlginizi Çekebilir  Alg Nedir ?

Dua Çiçeği (Calathea Ornata)

İç Mekan Bitkileri ve Bakımı

Yapraklarını dökmeyen dayanıklı bir bitkidir. 90 cm ye kadar büyür, nemli ortamda çiçek açar,soğuk ve klimalı ortam için uygun değildir.
Düşük ışıkta tutulmalı bakım esnasında eldiven kullanılmalı (yaprakları zehirli olabilir).

Zeze Çiçeği (Zamioculcas Zamiifolia)

İç Mekan Bitkileri ve Bakımı

Bu bitki en dayanıklı bitkiler arasındadır. Sulamayı unutsanız da, uzun tatile gitseniz de size kolay kolay küsmez ve sabırla bekler. Fazla ışık istemez soğuğa karşı dayanıklıdır. Yapmamanız gereken tek şey fazla sulamaktır. Bitkilerle yeni uğraşmaya başlıyorsanız size tavsiyem bu sabırlı candır.

Devetabanı günümüzün modası haline geldi. Hemen hemen bütün kapalı alanlarda görebilirsiniz bu yüzden onunla ilgili özel bir yazı yazmak ve bildiğim bir hikayesini önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.

UNUTMAYALIM Kİ BÜTÜN BİTKİLER CANLI VE HİSLİDİR. Bizden istedikleri toprak su ve sevgi. Sevin onları,konuşun onlarla bu size de bitkilerinize de iyi gelecektir.