Minimalist Ne Demek ?

Minimalist Ne Demek ?

19/04/2021 0 Yazar: Ezgi E.

Minimalizim son günlerde sıklıkla duyulan bir kelimedir. Özellikle minimal yaşantı bir çok insan tarafından benimsenmeye başlanmıştır. Peki bu sıklıkla duyduğumuz minimalist ne demek? Minimalist yaşam ne demek? hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızın içerisinden bulabilirsiniz.

Minimalizmin tanımını “minimum çaba ve karışıklık gerektiren çözüm arayışı” olarak yapabiliriz. Bu kelimenin tanımı tamamen belirsizdir ve herkese kendi minimalizm tanımını yapmak için büyük bir olanak tanınır. Minimalizm her şeyden önce tüketimi azaltmakla ilgilidir. Minimalizmin temel temeli, tüketimimizin azaltılmasıdır ve bu hayatımızın her alanında: maddi varlıklar, kişisel ilişkiler, faaliyetler, hobiler vb. alanlarda uygulamaktır.

Minimalist yaşam, bir tutum ve temellere indirgemedir. Maddi ve manevi saflığı bırakmak, içeride ve dışarıda netlik yaratır. Gerçekten önemli olan şeylere alan açar: aile, ortaklık, içsel gelişim, arkadaşlar, sessizlik, kendime ayırma zamanı, farkındalık, tevazu ve minnettarlık bu önemli alanlardan bazılarıdır. Minimalist bir şekilde yaşamak, kendinizi temel ihtiyaçlara, gerçekten ihtiyacınız olan şeylere sınırlamak ve azaltmak anlamına gelir.

Minimalizmi bir gecede öğrenmezsiniz, bu bir süreçtir ve birçok küçük adım gerektirir. Genel minimalizm diye bir şey yoktur. Herkes kendi minimalist yaşam tarzını tanımlamalı ve yaratmalıdır. Minimalist bir şekilde yaşayanlar, maddi ve manevi saflığı ortadan kaldırmak ve gerçekten anlamlı şeyler, insanlar ve deneyimler için alan yaratmak isterler.

İlginizi Çekebilir  2022 Sonbahar Moda Trendleri

Şunu unutmamak gerekir ki minimalist yaşamak, evin steril, soğuk ve rahatsız göründüğü anlamına gelmez. Minimalizmin, minimalizmle ilgilenen herkesin uyması gereken katı kuralları da yoktur.

Minimalist Ne Demek ?
Minimalizm hakkında merak edilenler.

Minimalizmin Alanları

Bir çok alanda minimalist yaşam tarzı benimsenebilir. Bu alanlardan bazıları aşağıda sıralanmış ve açıklamaları yapılmıstır.

Spiritüel Minimalizm

Günlük değişen düşünce kalıplarını ve inançları uygulamak da bir tür minimalizmdir.

Sosyal Medya Minimalizmi

Sosyal medya kanalları birçok insan için vazgeçilmez hale gelse de sosyal medya minimalizmini benimseyenler için büyük bir zaman kaybıdır. Burada da kendiniz için doğru dengeyi bulmak disiplin ve farkındalık gerektirir.

Beslenme Minimalizmi

Ürünlerin ve yiyeceklerin fazlalığı, alışveriş sürecini hızla işkenceye dönüştürebilir. Minimalist beslenme genel olarak şu anlama gelir; endüstriyel gıda yerine taze, bölgesel, işlenmemiş gıda tercih etmektir.

Kaynak Minimalizmi

Dünyanın kaynakları ile sürdürülebilir bir şekilde uğraşmak da minimalizmin bir parçası. Isınma, su veya elektrik gibi kaynaklar oldukça önemlidir. Çöpten kaçınmak, ekolojik ayak izimi boykot etmek ve fabrika çiftçiliği de yardımcı oluyor.