Pembe Hangi Renklerden Oluşur ?

Pembe Hangi Renklerden Oluşur ?

30/03/2021 0 Yazar: Ezgi E.

Pembe renk, çocukluk ve gençliğin rengidir, pek çok alanda sevilerek kullanılır. Pembe renk kadınlık, gençlik ve romantizm anlamına gelir. İyimser ve olumlu olarak kabul edilir. Aynı zamanda rahatlatıcı bir güce sahiptir ve bir bakıma hayatın zevkini ve iyimserliği temsil eder. Kırmızı gibi sevgi ve mutluluğu ifade eder.

Pembe renk, romantizm, bağlılık ve hatta pembe gözlük ikilemesi gerçeklik kaybını ifade eder. Pembe, tıpta, bazı organların pembemsi rengi, sağlık durumunun bir işareti olarak kabul edilir. Renklerin anlamlarını merak ediyorsanız ” Renklerin Anlamları ” yazımızı inceleyip bilgi sahibi olabilirsiniz.

Pembenin kırmızının açık bir tonu olduğuna inanılır, ancak fuşya veya kızıl gibi parlak renkler farklı bir yapıya sahiptir. Çok parlak pembeden daha açık ve hatta pastel pembelere kadar değişen farklı tonlar vardır. Pembe, ışık spektrumunun bir rengi değildir.

Pembe Tonları Nasıl Elde Edilir ?

Pembe Hangi Renklerden Oluşur ?
Pembe rengin oluşumu

Pembe rengi elde etmek için kırmızı rengi beyaz renk ile karıştırarak elde edebilirsiniz.

Kırmızı ve beyazın karıştırılmasıyla diğer renkler eklendiğinde ise pembenin tonlarını elde edebilirsiniz. Sarı, turuncu, tuğla, kahverengi gibi ılık renkler pembenin sıcak tonlarını oluşturur. Mavi, açık mavi, gri, siyah renklerinden ise pembenin soğuk tonlarını oluşturabilirsiniz.

  • Şeftali rengine yakın sıcak tonlar elde etmek isterseniz, pembe renge ek olarak küçük porsiyonlarda sarı veya turuncu eklenir.
  • Pembe sis rengi, çelik pembesi, ultra pembe elde etmek için renk karışımına mavi eklemelisiniz.
  • Pembe kil tonunu oluşturmak için bir damla kahverengi ekleyebilirsiniz.
  • Gri renk ekleyerek, kül gülü, sis pembesi, gümüş pembesi gibi dumanlı tonlar üretebilirsiniz.
  • Pudra pembesi elde etmek istiyorsanız kırmızıyı beyazla 1: 5 oranında karıştırın ve bir damla gri ekleyin böylelikle harika bir pudra pembesi elde edebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir  Mavi Rengin Anlamı