Çocuklarda Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir ?
23/09/2020Konu İçeriği
Sonbahara girdiğimiz son günlerde havaların soğuması ile birlikte hastalıklarda başladı. İçinde bulunduğumuz Covd-19 salgınından dolayı her türlü hastalıktan korkar olduk. Özellikle de çocuklarımız için. Çocukların bağışıklık sistemi yıllar içinde gelişir. Çocukların bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebileceğinizi ve böylece hastalıkları nasıl önleyebileceğinizi sizler için araştırdık.
Temiz Hava
Küçük yaşlardan itibaren, tüm yıl boyunca çocuğunuzla dışarıda temiz havada çok zaman geçirmelisiniz. Kış aylarında bebeğinizi veya çocuğunuzu sıcak tuttuğunuz sürece temiz hava onlar için iyidir ve savunmalarını güçlendirir.
Çiftliklerdeki çocukların, genellikle steril bir ortamda büyüyen şehir çocuklarına göre alerjiye daha az eğilimli olduğu uzmanlar tarafından onaylanmıştır. Böylece çocuğunuz dışarıda çamurda da oynayabilir.
Aşırı Hijyenden Kaçının
Çok fazla hijyen ve steril ortamlar alerjileri teşvik eder. Neredeyse tüm bakterileri öldüren agresif temizleyicilerin çocuğunuzun bağışıklık sistemine zararlı olma olasılığı daha yüksektir.
Doğal temizlik ürünleri ile ekolojik temizlik sadece daha çevre dostu değil, aynı zamanda çocuğunuzun bağışıklık sistemi için daha sağlıklı bir seçenektir. Ayrıca çocuğunuzu dezenfektanlardan uzak tutun; el yıkamak için doğal sabun daha iyi bir seçimdir.
Sağlıklı Beslenme
Çocuğunuz için sağlıklı ve çeşitli bir beslenme programı, bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
Çocuğunuza, önemli ve bağışıklığı güçlendirici vitaminler (örneğin C vitamini), lif ve mineraller tüketebilmesi için taze meyve ve sebze verin. Sebzeler ve meyveler için sezonluk takvimimiz, bölgesel olarak büyüyen vitamin tedarikçilerini seçmenize yardımcı olur.
Organik tam tahıllar, bağışıklık sistemini de güçlendiren lifle yüklüdür. Tam tahılları ekmekte de kullanabilirsiniz.
Ayrıca çocuğunuzun yeterli sıvı tüketmesine özen gösterin. Tercihen su veya ıhlamur çayı, taze sıkılmış meyve suları içirebilirsiniz.
Yeterince Uyumalı
Yeterince uyumak çocuğunuzun bağışıklık sistemini olumlu yönde destekleyebilir. Kural olarak, çocukların uykuya biz yetişkinlerden daha çok ihtiyacı vardır. Bu yüzden bir uyku düzenleri olmalıdır ve çocuklara uyku eğitimi verilmelidir.
Bir bebeğin 17 saat, iki yaşındaki bir çocuğun 13 saat ve altı yaşındaki bir çocuğun on bir saat uykuya ihtiyacı olduğu belinmektedir.
Egzersiz Yapmasını Sağlayın
Yeterli egzersiz, elbette çocuklar dahil herkes için önemlidir. Çocuğunuza oyun veya spor grubunda, oyun alanında hareket etme ve enerjisinin serbest kalmasına izin verme fırsatı verin.
Stresten Kaçının
Biz yetişkinler gibi, stresli durumlar çocuklar için de sağlıklı değildir. Stresten, örneğin telaştan, tartışmalardan kaçınmaya çalışın. Aktif bir yaşam, çocuğunuz için iyidir, ancak kitleler halinde değil, ölçülü olarak. Çocuğunuzu genç yaşta yatıştırıcı gevşeme egzersizlerine alıştıra bilirsiniz.
Çocuğunuz için güvenlik anları da önemlidir. Birbirinize sarılmak veya birlikte kitap okumak. Çocuğunuz için zaman ayırın ve onlarla oynayın. Bu ruh için iyidir ve ayrıca çocuğunuzun savunmasını güçlendirmeye yardımcı olur.
Yazın bitimi ile sonbahara girmiş bulunduk ve hastalıklar boy göstermeye başladı. ” Sonbahar Hastalıkları ” yazımızda Bu hastalıkların neler olduğunu sizler için derledik.
Bu dönemde bu konulara oldukça önem vermemiz gerekiyor. Her anne baba araştırmasını yapmalı. Teşekkürler bilgilendirici yazınız için
Çocukların bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu biliyorum ama korona sürecinde mutlaka ekstra destek olmalıyız diye düşünüyorum. Allah hepimizi bu kötü hastalıktan biran önce kurtarsın arkadaşlar.
Teşekkürler önerileriniz için anne çocuk kategorinizde gerçekten güzel bilgiler var sizi facebook sayfanızdan da takip ediyorum böyle devam
Koronanın olduğu bu günlerde çocuklar için iyi bir yazı olmuş teşekkür ederiz. Herkesin bol bol C vitamini takviyesi alması gerek.
Bilgilendirmeniz için teşekkür derim. Bu tarz yazıları bol bol araştırıyor ve okuyorum. Tabi bir doktor değilim fakat bu şekilde daha bilinçli davranmaya çalışıyorum ve aile hekimime de mutlaka danışıyorum doğruluklarını.