Kuru Fırçalama Nedir ?

Kuru Fırçalama Nedir ?

09/08/2020 0 Yazar: Ezgi E.

Kuru fırçalama, düzenli bir şekilde yapıldığında sağlığınızı çeşitli düzeylerde arttırabilmektedir. Çünkü sadece bir masaj değil vücut için de sağlıklı bir tekniktir. Herhangi bir tıbbi tedavinin yerini almamaktadır. Ama iyi bir vücut hissi ve bakımı sağlayabilir.

Bu yazımız da kuru fırçalama ile ilgili bir çok bilgiye değindik. Yazımız da aşağıda ki başlıklar ele alınmıştır.

  • Kuru fırçalamanın 5 faydası
  • Kuru fırçalama nasıl yapılır?
  • Kuru fırçalama ne zaman ve ne sıklıkla yapılmalıdır?
  • Doğru fırça seçimi
  • Kuru fırçalama sonrası bakım

Kuru Fırçalamanın Faydaları

Kuru Fırçalama Nedir ?
Kuru fırçalamanın faydaları

Yumuşak Cilt ve Temizlenmiş Gözenekler

Fırçalama, ölü cilt hücrelerini döker ve bir bakıma peeling yapmış gibi olursunuz. Bu da cildinizin yumuşak bir hale gelmesini sağlar. İyi sonuçlar almak için fırçanızı sürekli temizlemelisiniz.

Uyarılmış kan dolaşımı yoluyla enerji artışı

Kuru fırçalama genellikle sabahları yapılması önerilir. Çünkü kan dolaşımını uyarır. Bu sayede kendinizi daha enerjik hissedersiniz.

Parlak ten

Uyarılmış kan akışı ve ölü deri hücrelerinin dökülmesi sadece cildi ve bedeni daha iyi hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda cildin daha canlı görünmesini sağlar! İyi bir vücut yağı bu etkiyi artırır ve cilde de bakım yapar.

İlginizi Çekebilir  Bişektomi (Yanak Estetiği ) Nedir?

Cilt için detoks

Vücutta ki toksinler genellikle cilt altındadır. Kuru fırçalama yöntemi ile masaj yapıldığında vücuda detoks hissi verir. Terleme ile birlikte fırça gözenekleri açar ve toksitlerin dışarı çıkmasını sağlar.

Evde spa hissi

Vücudumuzun bakımına ayırdığımız her dakika, iyi harcanan bir dakikadır. Bu nedenle, kuru fırçalamayı aceleye getirmemelisiniz. Bunun yerine bilinçli olarak tamamen kendinize vakit ayırmalısınız. Bu sayede kuru fırçalama ruha da faydalıdır.

Kuru Fırçalama Nasıl Yapılır?

Kuru Fırçalama Nedir ?
Kuru fırçalama nasıl yapılır

Adından da anlaşılacağı gibi, genellikle vücudunuzu kuru fırçalamalısınız. Ancak bazıları bunun için bir yağ da kullanıyor. Ama fırçayı temiz tutmak ve ölü deriyi daha kolay çıkarmak için klasik yöntemi tercih edebilirsiniz.

Fırçalama işlemi kan dolaşımını takiben her zaman kalbe doğru fırçalanmalıdır. Bunu için en iyisi ayaklardan başlayın. Kısa kısa cilt üzerinde hareket ettirin. Aynı şekilde daha sonra elden kalbe doğru yapabilirsiniz.

Göbek saat yönünde fırçalanmalıdır. Toplamda, tüm prosedürü tamamlamak için yaklaşık 3-5 dakika ayırmalısınız.

Cildin uygun şekilde kanla beslenmesi için çok çekingen olmamanız gerekir. Yine de cildinize zarar vermemeye her zaman dikkat edin. Cilt daha sonra pembe görünmeli, ancak çizilmemelidir. Cildi hassas olanlar dikkatli yapmalıdır yoksa tahriş olabilirler.

Kuru Fırçalama Ne Zaman ve Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Kuru Fırçalama Nedir ?
Kuru fırçalama ne sıklıkla yapılmalıdır?

Fırçalama dolaşımı uyardığından, en iyisi sabahları duştan önce yapmaktır. Bu arada, duşun sonunda (her zaman kalbe doğru) vücudunuzu soğuk su ile yıkarsanız bu etkiyi artırabilirsiniz. Bundan sonra tamamen enerjik ve uyanık hissedersiniz.

İlginizi Çekebilir  Günlük Cilt Bakımı

Cilt sürekli yenilendiği ve gözenekler çabuk kirlendiği için düzenli olarak kuru fırçalama yapmak en iyisidir. Hassasiyetinize bağlı olarak, cilde yenilenmesi için her zaman biraz zaman vermelisiniz. Yani bunu her gün veya daha uzun aralıklarla yapıp yapmamak tamamen size ve sağlığınıza bağlıdır.

Doğru Fırça Seçimi

Fırçanızı seçerken, cilt tahrişini önlemek için fırça kıllarının sentetik olmadığından emin olmalısınız.

En cilt dostu malzemeler, aşağıdaki gibi doğal malzemelerdir: sisal bitkisi, agav veya kaktüs lifleri. Sertlik derecesi bireysel olarak ve kendi ihtiyaçlarınıza göre seçilmelidir. Yüz için ise cilt çok ince ve hassas olduğundan sadece çok yumuşak fırçalar kullanılmalıdır.

Fırçalama Sonrası Bakım

Vücudunuzu daha iyi yapmak istiyorsanız, kuru fırçalama veya duştan sonra bir vücut yağı kullanabilirsiniz. Bu sadece kuruluğa yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildin daha da parlamasını sağlar.

Cildi tahriş edebilecek zararlı katkı maddeleri içermeyen mümkün olduğunca yüksek kaliteli yağlar kullanın. Örneğin çabuk emilen bir yağ olarak badem yağı kullana bilirsiniz.