Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
31/10/2022Konu İçeriği
Keçeli kalem lekelerini çıkarmak her zaman, her yüzey için kolay olmayabilir. Çünkü keçeli kalem ve tahta kalemlerin bıraktığı izler, zor lekeler kategorisinde yer alır. Bu nedenle keçeli kalemlerin lekesini çıkarmak biraz zahmetlidir.
Şimdi farklı yüzeyler için, lekeli kalem lekesi nasıl çıkar tek tek göz atalım.
Kıyafetten Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar? (Yıkanabilir Kumaşlardan)
Gerekli Ürünler
Leke çıkarıcı
Sıvı bulaşık deterjanı
Klorlu sıvı ağartıcı
Kuru temizleme solventi
Emiş gücü kuvvetli kağıt havlu
Temizlik İşlemi
Temizlenecek olan alanı leke çıkarıcı ile doyurun. Leke çıkarıcının lekeye iyice nüfuz etmesi için 1 dakika kadar bekleyin. Lekeli alanı sıvı deterjanla ovalayın ve hemen yıkayın. Leke tam olarak çıkmazsa, kumaş için herhangi bir sakınca görmüyorsanız klorlu ağartıcı ile yıkayın.
Ekstra ağır lekeler içinse, yukarıdaki adımları takip etmeden önce lekeli alana kuru temizleme solventi uygulayın.
Halıdan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Gerekli Ürünler
Sıvı bulaşık deterjanı
Beyaz sirkeİzopropil alkolAmonyak
Temizlik İşlemi
Bir yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanı ve bir yemek kaşığı beyaz sirkeyi iki bardak ılık suyla karıştırın. Temiz beyaz bir bez kullanarak lekeyi deterjan/sirke solüsyonuyla süngerleyin; leke kaybolana kadar sık sık kuru bir bezle kurulayın. Daha sonra temiz suyla yıkayın.
Lekeyi izopropil alkolle sünger yardımıyla yıkayın. Daha sonra açık havada kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra yine sünger yardımıyla, bu kez soğuk suyla yıkayın.
Daha ağır lekeler için, yukarıdaki işlemi beyaz sirke yerine amonyakla yapın. 5 dakika süngerledikten sonra 30 dakika bekleyin. Bu işlemi 3 defa yapın. Son olarak sünger yardımıyla soğuk suyla yıkayın.
Koltuktan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Gerekli Ürünler
Sıvı bulaşık deterjanı
Beyaz sirke
İzopropil alkol
Amonyak
Temizlik İşlemi
1 yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanı ve bir yemek kaşığı beyaz sirkeyi 2 bardak soğuk suyla karıştırın.Temiz beyaz bir bez kullanarak lekeyi deterjan/sirke solüsyonuyla süngerleyin. Bu işlemi tıpkı halıda olduğu gibi 5 dakikaya 30 dakika şeklinde uygulayın. Daha sonra sünger yardımıyla, soğuk suyla alanı silin. Lekeyi izopropil alkolle süngerleyin. Leke tam olarak çıkmazsa, halıda yapılan işlemin aynısını yapın.
Keçeli kalem lekesini, farklı yüzeylerden bu işlemleri uygulayarak çıkarabilirsiniz.
Ayrıca konuyla ilgili, “Zift Lekesi Nasıl Çıkar?” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.